28 Ağustos 2012 Salı

nişanlılıkla ilgili...

Alyans takılırken bir de nişanlı olma kılavuzu verilmeli gelinlere.

İçinde ne zaman ne yapılması gerektiğiyle ilgili prosedürler olmalı,

Zira çok karışıyor insanın kafası.


Daha önce şu yazımda çok güzel şeyler söylemişim bu durumla ilgili :)
Biraz da olumsuz daha doğrusu insanın yani aslında gelinin kendini garip hissettiği durumlardan bahsedelim.

Yukarıda da dediğim gibi bazen çok karışıyor. Sadece kafa değil, her şey...

Kendini ne bu aileye ait hissediyorsun, ne o aileye. Bazen karşı tarafla yakınlaşıyorsun ve aileni dışladığın hissine kapılıyorsun, işin kötüsü hissediyorlar da. Bazen karşı tarafa bir adım atmıyorsun ve kendini sorumsuz, ilgisiz kötü hissediyorsun.

Bazen karşı taraf sadece seninle ilgileniyor ve ailen kendini dışlanmış hissediyor.
Oysa bazen ailen de sadece damatla ilgileniyor ve diğer aileyi dışlıyor.
Normal olan bu olduğu halde, sen bunun için çaresiz hissediyorsun.


Bir yandan ailene, onların hep özel olduğunu, hiç ihmal edilmeyeceklerini ve bu evden çıksan bile ilginin alakanın kesintisiz devam edeceğini hissettirmek, bir yandan karşı tarafa onları benimsediğini, sahiplendiğini, sevdiğini, saydığını ve kendi ailene ettiğin muameleyle muamele edeceğini hissettirmek... Bunlar gerçekten zor şeyler.


Bazen sen geleneksel kılıfa uymaya çalışıyorsun. Öyle olmaya çalıştıkça sen sen olmaktan çıkıyorsun, kapana kısılıyorsun.

Bazen kendini çaresizce sevdirmeye çalışıyorsun. Bu yüzden kendine saygını yitiriyorsun ve sen de kendini sevmemeye başlıyorsun. Çırpındıkça daha beter dibe batıyorsun.

Tanımadığın insanlara karışıyorsun, yargılar oluşturuyorsun şahıslarla ilgili. Bazen hayal kırıklığı yaşıyorsun, bazen ummadığın iyiliği buluyorsun.


Tüm bu zorluklar orta yolu bulmaktan kaynaklanıyor tabi. Bu durumu atlatmış insanlara bakıyorum. Kimse bunlardan bahsetmemişti. Bazı arkadaşlarım baştan karşı tarafla ilişiğini kesmiş, dolayısıyla çabalamıyor. Bazılarında mesafeler var eşit yakınlıkta değiller zaten. Bazılarındaysa nişan-söz dönemi kısa sürmüş bunları yaşayacak zamanı olmamış.


Ama ben yaşıyorum,

ve ben kendimden vazgeçmek istemiyorum

4 yorum:

kitap gibi kız dedi ki...

uff okurken ben bile acı çektim ki senin için ne kadar zor olmalı.

dostum hayırlı olsun. İnşallah çabucak atlatırsın bu süreci.

çiğdem dedi ki...

:) ya zorluğu şöyle: bu içinde olgunlaşamadığın bir süreç, kesintisiz acemilik. Katlanızlmaz bişey değil zaten.

Ama bunlar nişanlılıkla ilgili hiç anlatılmayan şeyler, söylenmesi lazım nişanlılara yol gösterilmeli.

Bu nişanlılık klavuzunu ben kendim hazırlıyım en iyisi :)

Tatlı Tuzlu Anılarım dedi ki...

bence bu işi bu kadar düşünüp incelemeye gerek yok kendi kişiliğin nerede naısl davranman gerektiğini söyluyosa öyle davranıcaksın...baız gercekelr vardır sen gelın oluyorsan taamen ait olacagın tek yer kendı ailen yanı eşinle olusturdugun ailedir kendı anne babanda da kayıvnalıde kayınpeder tarafında da hep birazcığın kalıcak bundan sonra bu gercek böyle yapacak bişey yok...aksine bu şu demek değil erkek tarafını bastan yok say veya ailenı yok say anlamına gelmez...asla...ama sen kendın bir kişiliksin esın de öyle öyleyse siz ikiniz bir aile kuruyorsunzu ve bu aile içinde anne babalarınzı olmıycak onalr dıaşrıda siz düşerken sizi tutabılecek ınsanalr büyükelr önemlıler kesınlıkle ama hem kendı ailen ile hem erkek tarafının aileis ile bi mesafen olucak maalesef...ve olmalı da dedim ya bu sizin birliğiniz sizin aileniz asıl bu durum tam kavranmadıgı ıcın sorunlar cıkıo kız her yasadıgı sorunu gidip annesıyle konsuur erkek her yasadıgı sorunu gidip anneısyle konusursa bu ısın ıcınden cıkılmaz sorunu kımınle yasıyosan onunla konusmalısın...annem bizi evlendırırken söylemsıtır hep aynı seyı bana laf tasımayın benden laf tasımayın die böle de olması lazım ayrıca kayınvalidemle aramız ıyıdır ona bşey sölicem zaman ıma etmem laf göndermem direk sölerim o da bana söler bölece yanlış anlama öle mı dedı böle mı laf soktu olayı olmaz herkes yerını bılır snede öyle ve herkes mutlu mesut yasar...sorun cıkmıcak demek mı bu hayır sorunlar cıkabılr nedne cunkı hayat böyle :)

çiğdem dedi ki...

"sorun çıkmicak demek mi bu, hayır sorunlar çıkabilir. neden? çünkü hayat böyle :)"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...