27 Ağustos 2011 Cumartesi

iki film: Karşılıksız ve Noodle




Bu film için ne söyleyebilirm tam emin değilim. Özellikle tavsiye edeceğimi sanmıyorum. Filmin başlangıcı bende iyi bir izlenim bıraksa da ilerleyen dakikalarda yer yer sıkıldığım oldu. Filmin son çeyreği gayet güzeldi ama.
Kahramanımızın babası intihar eder ve annesi de çocuğa ilgi göstermez. Çocuk sevgiye açtır bu açlıkla bi kıza kendini zorla sevdirmeye çalışır. Kız çocukluk arkadaşı ve eski sevgilisidir
Başroldeki kız gerçekten çok iyi biriymiş. Çocuğun annesinden nefret ettim, uğursuz ölümüne bile sebep oldu. Kesin babası da sevgisizlikten intihar etmiştir

replik:
-ölünce insana ne olur?
-...
-sence cennet var mıdır?
-evet
-peki sence nasıl bir yerdir?
-bilmiyorum
-bence orası göl kıyısında bir iskeledir.
kendini öldürenler cennete gider mi?





geleleim noddle'a yanılmıyosam israil filmi
izleyecek bişey bulamadıysanız seyirlik bir film
kadının ablası tam bir "karakter" onun için bile izlenmeye değer. Yalnız ablasıyla aralarındaki ilişki bir sona kavuşmadı, e esas konuyla da ilgisi yoktu. Bilemiyorum belki de o yüzden gerçeklik hissi veriyor. Kadının hayatının bi kısmına baktığını sanıyorsunuz.
Olay şu:
Kahramanımız bir hostes. Çinli olan temizlikçisine bir telefon gelir ve bir saatliğine gitmesi gerektiğini çocuğunun daha sonra gelip alacağını söyleyip gider. Gidiş o gidiş... Çocuk yani Noddle ne o onların dilini bilir ne onlar onun. Kadının yaşadığı yeri de bilmezler. Kadını bulma ve çocukla iletişim kurmaya çalışırlar. öğrenirler ki kadın Çine gönderilmiştir ve çocuğun doğum kaydı hiç yoktur ne İsrailde ne Çinde. Resmi prosedür de çok risklidir. Peki ama çocuk annesine nasıl kavuşacak?

Noodle'ı şuradan
Karşılıksız'ı buradan izleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...